Triumph Motoren: al meer dan 120 jaar passie en perfectie

Maak kennis met de geschiedenis van het oorspronkelijke Britse Triumph Motoren. Een merk dat de harten van meerder generaties motorliefhebbers van over de hele wereld heeft veroverd. En met een rijke geschiedenis dat tot meer dan 120 jaar terug in de tijd gaat. Door al die jaren heen is Triumph Motoren synoniem geworden voor innovatie, stijl en uitmuntend vakmanschap.

Daarom willen we graag vertellen over de ontwikkeling van Triumph Motoren. Hierbij zullen we ook een aantal iconische modellen onder de aandacht brengen die een blijvende indruk hebben achtergelaten op de gehele motorindustrie. Daarnaast vind je nog een chronologische tijdlijn met de belangrijkste jaartallen en een aantal downloads van oude brochures.

Maar ben je zelf gewoon op zoek naar een mooi exemplaar? Kijk dan bij onze klassieke motorfietsen of er eentje voor je tussen staat.

Triumph motoren
Opgericht in:
  1886
Door: Siegfried Bettmann
Land:  Verenigd Koninkrijk

De geschiedenis van Triumph Motoren

Het verhaal van Triumph motorfietsen begint tegen het einde van de 19e eeuw. In het jaar 1887 verandert Bettmann de naam van het bedrijf in Triumph Cycle Co.Ltd. De vroege jaren van het merk werden gekenmerkt door baanbrekende ontwerpen en techniek, die de basis legden voor het toekomstige succes. Ondanks de uitdagingen in de loop der jaren, volhardde Triumph Motoren en bleef het evolueren, waardoor het een van de meest gerespecteerde namen in de motorfietsindustrie is geworden.

Reeks motorfietsen en iconische modellen

Een van de grootste krachten van Triumph Motoren is het vermogen om een brede groep motorliefhebbers te bedienen. Van behendige straatmotoren tot krachtige cruisers en racemotoren, Triumph Motoren heeft voor elke rijder een passende motorfiets.  Denk bijvoorbeeld aan de legendarische Bonneville die veel werd gebruikt voor de racerij. Met zijn tijdloze ontwerp en uitzonderlijke prestaties, blijft het een symbool van de erfenis van Triumph. Op dezelfde manier hebben recent de Speed Triple- en Tiger-serie een loyale aanhang gekregen, dankzij hun uitstekende wendbaarheid en goede kwaliteit.

Wereldwijde aanhang en echte liefhebbers

Door de rijke geschiedenis en vele iconische modellen heeft Triumph motoren wereldwijd een grote trouwe aanhang en liefhebbers. De evenementen, bijeenkomsten en rally’s van het merk getuigen van de sterke band die gedeeld wordt door Triumph Motoren-enthousiastelingen. Deze evenementen bieden een gelegenheid voor gelijkgestemde individuen om contact te leggen en hun wederzijdse liefde voor Triumph motorfietsen te delen.

Dit zien wij dan ook in onze webshop terug. Dit horen we van vele bezoekers die op zoek zijn naar het ene unieke onderdeel dat hun motor weer compleet maakt. Ons aanbod Triumph motor onderdelen wordt dan ook regelmatig aangevuld met nieuwe vondsten. Deze originele onderdelen verzamelen we wereldwijd door het opkopen van wisselende partijen. De onderdelen worden na binnenkomst beoordeeld op kwaliteit, schoon en gebruiksklaar gemaakt, zodat we weer een liefhebber kunnen blij maken.

Ontwerpfilosofie van Triumph Motoren en racing

Centraal in het succes van Triumph Motoren staat hun toewijding aan de kwaliteit van hun ontwerp. Bij de motorfietsen  wordt de klassieke esthetiek met moderne techniek gecombineerd. De samenwerkingen met gerenommeerde ontwerpers en kunstenaars hebben de ontwerpfilosofie van het merk verder versterkt. Dit heeft er tot toe geleid dat de motoren naast geavanceerde machines bijna een kunstwerk op zich zijn.

Maar door de toewijding van Triumph Motoren vind je dit ook terug in de racemotoren. Het merk heeft een rijke geschiedenis in de motorracerij, met talrijke overwinningen in verschillende competities. Hun betrokkenheid bij het racen levert niet alleen mooie racemotoren op, maar zorgt ook voor innovatie en technologische vooruitgang die ten goede komen aan alle motorrijders.

Geschiedenis van Triumph Motoren in beeld

In deze video wordt in het kort nogmaals de geschiedenis van Triumph motoren besproken aan de hand van uniek beeld materiaal.

Evolutie van de Triumph modellen

Bekijk in deze video de evolutie van de modellen van 1902 tot aan nu. Staat jouw favoriet er ook tussen?

Dealers en technische ondersteuning

Om ervoor te zorgen dat klanten de beste ondersteuning en service ontvangen, heeft Triumph Motoren een uitgebreid netwerk van dealerschappen en servicecentra opgezet. Dit is iets wat ze vanaf het begin al goed hebben opgezet en mede daardoor is het merk zo gegroeid. Ook in Nederland hebben ze nog steeds een netwerk van vaste dealers voor het onderhoud van vooral nieuwere modellen.

Voor het vinden van oude motoronderdelen ben je echter aangewezen op online verzamelaars en webshop zoals wij: www.tribsaparts.com. Door onze liefde voor oude Engelse klassieke motoren verzamelen we wereldwijd veel oude materialen en onderdelen die we via onze webshop kunnen delen met andere liefhebbers. Op die manier kunnen oude “klus”motoren weer worden opgeknapt en blijft er ook een stukje historie bestaan.

Chronologische tijdlijn geschiedenis van Triumph

Er is natuurlijk veel meer gebeurd in de periode 1887 t/m 2008. Het bedrijf ging meerdere malen failliet of kwam in handen van concurrenten, zoals bijvoorbeeld Norton.  Ook was Triumph motoren de eerste (1961) die experimenteerde met een driecilinder. Wij zetten alle belangrijke jaartallen voor je op een rij (schuif van rechts naar links).

Downloads oude brochures Triumph motorfietsen

Hier vind je een aantal brochures van Triumph motoren welke allemaal meer dan 25 jaar oud zijn. Het geeft je een leuk kijkje in de tijdsgeest en hoe ze werden aangeprezen. Heb je zelf eentje of ergens een leuke gezien? We horen het graag en verstuur deze via e-mail.

  • Originele brochure Triumph motoren uit 1959
  • Triumph motoren modellen brochure 1993
  • Triumph motoren modellen brochure 1994
  • Triumph motoren modellen brochure 1995
  • Triumph motoren modellen brochure 1996
  • Triumph motoren modellen brochure 1999